från start till fram till nu

Jag som startat Dansstationen heter Linda och började dansa som 5 åring i min lokala dansskola. ( Liz Helgossonsbalettskola ) i Västerås. 
Här dansade jag flitigt under min uppväxt och fick genom dansen en tillhörighet och ett stärkt självförtroende . 
Jag hade nog svårt att se mig själv bli vuxen och ha ett "vanligt" 9-5 jobb , så jag sökte mig vidare mot Stockholm i den konstnärliga banan.
Jag utbildade mig  på Kulturamas musikallinje yrkes 1994-1996 och
Balettakademiens yrkesskola 1996-1998 i Stockholm.

Mellan åren 1998 till 2002  prövade jag mina vingar som frilansade dansare/kulturarbetare   runt om i landet. En mycket rolig period där jag fick möjlighet att arbeta med jobb från  Musikaler,revyer, reklam/film och stora events till barnteaterföreställningar.

2002  träffade jag min nuvarande man och flyttade till Mariestad där jag  omgående  fick frågan om jag ville undervisa dans i Skövde, Lidköping och Skara. 
Efter en tids undervisande runt om i skaraborg gav en danslärarkollega  mig förslaget om att starta en egen dansskola i Mariestad. Jag grunnade på idén en stund och sedan bestämde jag mig.
-Ett ställe dit barn och ungdommar kunde komma och dansa. En slags station/hållplats att stanna vid . Därmed var namnet givet och  Dansstationen startad.

Även om det var roligt att stå på scenen under några år, är jag  glad att det blev undervsiandet som tog vid i mitt liv. Alla möten jag fått med underbara elever och föräldrar är ovärderliga.

Efter 10 år i våra lokaler. ( jag smygstartade på elverket först ) Uppmärksammades detta av våra underbara lärare och elever på dansskolan. De gav mig mitt livs överraskning i maj 2015 på Dansstationen.
Du kan läsa mer om detta  lite längre ner. 

Min drivkraft är mötet med eleverna.
Att se deras lust och glädje i att uttrycka sig genom dansen.  DET får mig att vilja fortsätta driva dansskolan termin efter termin.

Då jag i min uppväxt själv fått dansa i den lokala dansskolans uppvisningar med sagoteman min dansfröken LIZ skapade, ville jag föra  det vidare till våra elever på Dansstationen.
I stället för att brottas med  andras sagor har vi därför skapat våra egna unika danssagor.
Att får höra eleverna  entusiastiskt komma och fråga mig redan första dagen av terminen om vad de ska vara på uppvisningen, får mig att vilja fortsätta skapa dessa  danssagor till varje  uppvisning.

Här kan du se vilka sagor vi gjort under åren.


-05 TANTEN MED ALLA HATTARNA
-06 KONDITORIMAGI
-07 DOCKPOJKEN
-08 DRÖMLANDET
-09 FJÄRILSDALEN
-09 ÖNSKESTJÄRNAN
-10 PIRATFÄRDEN
-10 ÖNSKESTJÄRNAN
-11 TANTEN MED ALLA HATTARNA
-11 ÖNSKESTJÄRNAN
-12 BOKSTAVSKUNGEN
-12 ÖNSKESTJÄRNAN                                                                                          
 -13 DEN ANNORLUNDA RESEBYRÅN                                                                       -13 ÖNSKESTJÄRNAN  ( 5års jubileum av sagan med en Bokutgivning)
- 14 CIRKUSCELEBRATION
-14 TANT VINTER TAR HEM SPELET
-15 DEN MAGISKA PENSELN  
-15 TANT VINTER OCH JULSTRESSEN
-16 DE FYRA ELEMENTEN
-16 JULTRADITIONER FÖRR OCH NU
-17 EN DAG I LONDON
-17 NISSARNAS JULHÄSNINGAR
-18 HOTELLKARAMELL
-18 NISSARNAS JULKLAPPSUTDELNING
-19 DRÖMLANDET 2.02007/2008 samarbetade Dansstationen med Vadsboskolan och elevensval/dans hölls på dansstationen.

Dansstationen jobbar för att kunna utöka sitt utbud med åren och hålla god kvalité i undervisandet.
Vårt mål är att skapa dansglädje i danssalen  ! 

 

Dansstationen 10 år

Den 22 maj 2015 firade elever och lärare Dansstationens 10 års jubileum genom att ge ( mig) Linda den finaste överraskningsfest man kunde tänka sig.

Detta hade jag aldrig förväntat mig och blev därför både rörd och varm i hjärtat av detta engagemang som lagts ner på denna kväll  fylld av fina tal, hälsningar, dans, mingel och middag.

Du kan under bildgalleriet läsa mitt tack (som skickades ut på facebook) till alla som ordnat eller på någotsätt bidragit till detta fina minne.

Hjärtligt tack för detta underbara minne ni gett mig!
Läs mitt tack tal nedan.


Jag vill tacka alla underbara människor som på något sätt var inblandade i den fantastiska 10 års jubileumskväll, jag överraskades med igår. Wow! Vilken upplevelse ni gav mig. 
Jag hade aldrig kunnat drömma om detta. Ni har gett mig ett minne för livet.Vilken present Smiley smile

Jag kommer aldrig att glömma den obeskrivliga känslan som sköljde över mig,när ögonbindeln togs bort, och jag överraskades av ett hav med fantastiska människor, som leendes dansade runt mig till " we are family". Så mycket kärlek Smiley smile
Det är precis så jag vill att alla på Dansstationen ska känna. Att "we are family". Var och en av er är unik och betyder mycket för mig. 
Tack också för alla fina ord ,hälsningar,presenter och middag ni gav mig under kvällen. Vilket engagemang. 
Men framför allt ........tack för att ni är eller har varit en del av Dansstationen Mariestad.

WE ARE ( forever) FAMILY! Smiley smile 
Kram till alla !
/ er Linda

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.