Instagram: DansstationenMariestad
 Facebook: Dansstationen Mariestad 

Senaste nytt från Dansstationen Mariestad
I fredags gick regeringen ut med förbud, som börjar gälla söndag den 29 mars, mot alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar på mer än 50 personer. Som ett privat företag, så räknas vi inte på samma sätt som en sammankomst (vilket de också förtydligade under presskonferensen). Man har också satt gränsen 50 för att Folkhälsomyndigheten, citat ”valt en nivå som möjliggör för föreningslivet att bedriva sådan verksamhet t.ex. träningsverksamhet inom idrottsrörelsen, där riskerna kan reduceras genom annan rådgivning om lämpliga åtgärder”, något som också förväntas förtydligas under början av kommande vecka.
Vi ser själva såklart över hur många personer som vistas i vår lokal samtidigt. Vi har inga grupper som överstiger 30 personer (snittet är ca 15/klass), och i dagsläget har anhöriga visat stor förståelse och avstått från att vänta i våra lokaler. Det är vi mycket tacksamma över.

Vi på Dansstationen bevakar och följer myndigheternas uppdateringar och rekommendationer kontinuerligt. Vi har löpande kontakt med våra kollegor som driver dansskolor runt om i regionen. 


För närvarande gör vi följande korrigeringar

 

  • Vi undviker direktkontakt som t.e.x handhållning och kontaktimprovisation.
  • Vi fortsätter att desinficera våra hårt utsatta ytor så som handtag, stolar, balettstänger m.m. Alla elever får handsprit innan/efter varje klass. Vi uppmanar också till handtvätt direkt när du kommer till dansskolan.
  • Vi ber alla elever från 8-9 år att ha med sig kläder för eventuellt utomhus klasser. Detta bedöms från gång till gång beroende på väder vind samt typ av dansklass, förutsatt att alla har kläder för utomhusaktivitet med sig. Vid eventuella utomhusklasser för de yngre barnen sker detta på våran bakgård utanför den ”nya danssalen” med grind mot gatan.  
  • OBS! Elever i alla barnbalett/danckidsgrupper dansar från och med nu i ”nya danssalen”. Vi ber er därför att gå in via Rådhusgatan för att vänta på att barnen bli insläppta och utsläppta i genom nödutgången i danssalen. 


Dansstationen uppmanar alla besökande och elever är att visa omtanke och respekt mot varandra genom att
 

  • avstå en lektion om ni känner förkylningssymptom
  • byta om hemma om möjligt
  • har du klasser i den ”nya danssalen” kommer du att bli ombedd att ta med dig ytterkläder in i salen, för att sedan efter klass gå ut genom nödutgången.
  • undvika att vänta inne på dansskolan 

Övrigt
Med anledning av denna situation jobbar vi just nu med att ta fram ett alternativ till vår planerade uppvisning. Vi ber eleverna därför att i dagsläget fortsatt hålla på datumen 16-17 maj. Vi återkommer med med information.

Linda med personal
 


Anmälan för VT-20 öppnar den 16/12


Kursanmälan:
www.medborgarskolan.se/mariestad
välj Mariestad och dans/teater

Medborgarskolan sköter all fakturering av kursavgifter

Information om våra lärare hittar du under fliken kurser och OMDansvideos och Bilder under åren

   
Bilder vt-17 en dag i London Foto Mikaela Wedin
Bilder från Höstens föreställning -16 Foto: Mikaela Wedin
Foto: Mikaela Wedin
Foto: Mikaela Wedin

Här kan du se videon från Summercamp 2016

Koreografi:
Josefin Karlsson samt Erika Marin

Foto: Mikaela Wedin -Tantvinter och julstressen HT-15
Foto: Mikaela Wedin -Tantvinter och julstressen HT-15
klicka på bilderna vid förstoring
klicka på bilderna vid förstoring